Варненският апелативен съд увеличи наказанието на неправоспособния шофьор Петър Здравков, който

...
Варненският апелативен съд увеличи наказанието на неправоспособния шофьор Петър Здравков, който
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на шофьора, прегазил балетист във Варна

Варненският апелативен съд увеличи наказването на неправоспособния водач Петър Здравков, който през есента на предходната година прегази балетиста Мартин Чикалов, съобщи Дарик. 

Присъдата на Здравков е увеличена от 9 на 10 години затвор. Тъй като делото беше гледано по съкратената процедура и подсъдимият призна виновността си, неговото наказване се понижава с една трета до седем години отнемане от независимост.

Според магистратите има превес на отегчаващите виновността условия, които изрично и доста надвишават смекчаващите. Решението предстои на обжалване пред Върховния съд.

Тежкият случай стана във вечерните часове на 10 септември 2018 година на бул. „ Приморски ”, наоколо до Летния спектакъл. На 30 метра от пешеходната пътека 37-годишният Мартин е пресичал платното, бутайки велосипеда си, когато е бил затрит от „ БМВ ”-то на Петър.

Според правосъдната експертиза, лидерът се е движил в оживения регион с над 114 км/ч при позволени в сектора 50 км/ч. В последния миг се е опитал да спре, като при конфликта скоростта му е била 77 км/ч. Тялото на балетиста е прелетяло над 30 метра, а велосипедът е изхвърчал на към 45 метра. 

След злополуката 25-годишният Петър се укри и чак на идващия ден се съобщи в полицията. В кръвната му проба бяха открити следи от кокаин и канабис. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР